Följ bloggen med Bloglovin

Follow Hanna Johansson

onsdag 16 september 2009

Langos

Har varit på föräldrar gruppen idag:) Pratade om tiden efter när man kommit hem med sina små sötnosar:)
Sally va hemma ensam i nästan över 2 timmar!! Jätte duktig tjej!!! Hon va så glad när vi kom hem:D Hade legat och sovit på balkongen och väntat så fint på oss!!!
Mitt hjärta!!!!
Enda gången hon är ensam hemma nämligen annars är hon med tobias på jobbet om inte jag är hemma då... Sen när det vart jätte varmt ute och vi ska handla eller nått så får hon vara hemma i skuggan istället för att sitta i den varma bilen!!! Tror hon gillar att ligga på balkongen hellre!!!


Gjorde langos till kvällsmat:D Jätte gott fast de blev lite för hårt friterade tror ja!!! gjorde det i fritösen så kanske får göra det i kastrull nästa gång.....
Men några slank ner iaf!!!
Såg sen att rödlöken va slut:( fick ta vanlig lök i stället...




Ingredienser till recept
Langosdeg - deg till langos:
25 g jäst
3 dl vatten
1 stor kokt potatis
1 tsk salt
ca 7 dl vetemjöl
1 dl mjöl samt till utbakning
5 dl majsolja till fritering
Förslag på langosfyllning med räkor:
2 dl gräddfil eller crème fraiche
2 klyftor vitlök
salt
1 hackad rödlök
1 burk räkor i lag

Tillagning av recept
Lös upp jästen i ljummet vatten och blanda med en mosad potatis, salt och mjöl. Arbeta till en slät blank, ganska lös deg som får jäsa 35-40 min.
Ta upp langosdegen på mjölat bakbord och arbeta in lite mer mjöl och dela degen i 16 bitar. Kavla ut dem till ovaler, ca 15 cm långa. Låt dem jäsa ca 10 min på väl mjölat bakplåtspapper.
Häll 3-4 cm olja i en tjockbottnad panna eller stor kastrull och låt den bli het. Prova med en liten bit vitt bröd. Blir den brun och fin snabbt så kan du fritera langosbröden, ett och ett, i oljan någon minut på var sida tills färgen är gyllengul. Fritera dem inte för länge då blir de hårda.
Lägg upp dem på galler med hushållspapper under.
Gör fyllningen: smaksätt gräddfil eller crème fraiche med pressade vitlöksklyftor och lite salt. Lägg det på brödet tillsammans med räkor och hackad schalottenlök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar